Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądka w sosie koperkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żoładki kurze 1 kg
marchewka 1 szt
koperek 1/2 pęczka
cebulka 1 szt
bulion 100 ml
śmietana 12% 50 ml
mąka pszenna 1 łyżka
masło 2 łyżki
sól
pieprz
cukier szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądka w sosie koperkowym

Żołądki oczyścić,zalać wodą i gotować 10minut. Następnie wylać wodę,wlać nową świeżą posolić i gotować półtora godziny. Marchewkę zetrzeć i przesmażyć na maśle, cebulę pokroić w krążki. oprószyć mąka po czym powoli wlewać bulion, po 15minutach gotowania wsypać posiekany koperek,wlać śmietanę, posolić i popieprzyć i dodać cukier. Ugotowane zołądki przecedzić i dodać do sosu,chwilę jeszcze gotując razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak