Sposób przygotowania

Wątróbkę opłukać i obrać z większych błon po czym większe kawałki pokroić w połówki,popieprzyć i posolić. Mąką oprószyć mięso i podsmażyć. Cebulę zaś,pokroić w krążki i podsmażyć na małym tłuszczu po czym dodać do wątróbki i zalać winem. Dodać sól,pieprz i posiekany czosnek.Dusić. Kaszę ugotować,ogórki pokroić w plasterki,pomidory w półplastry,cebulę w piórka. Warzywa wymieszać razem i skropić octem i oliwą,posolić,popieprzyć. Wątróbkę podajemy z kaszą i przygotowaną surówką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !