Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka duszona w winie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 50 dkg
mąka 5 dkg
tłuszcz do smażenia
cebula 20 dkg
wino białe wytrawne 1 szklanka
sól
pieprz
czosnek do smaku
kasza jęczmienna 2 szklanki
ogórki kiszone 4 szt
pomidory 2 szt
cebula biała 1 szt
oliwa 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka duszona w winie

Wątróbkę opłukać i obrać z większych błon po czym większe kawałki pokroić w połówki,popieprzyć i posolić. Mąką oprószyć mięso i podsmażyć. Cebulę zaś,pokroić w krążki i podsmażyć na małym tłuszczu po czym dodać do wątróbki i zalać winem. Dodać sól,pieprz i posiekany czosnek.Dusić. Kaszę ugotować,ogórki pokroić w plasterki,pomidory w półplastry,cebulę w piórka. Warzywa wymieszać razem i skropić octem i oliwą,posolić,popieprzyć. Wątróbkę podajemy z kaszą i przygotowaną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 19.09.2011 19:03
super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak