Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka po góralsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 2 sztuki
pomidory 2 sztuki
sałata zielona 1 główka
kapusta pekińska pół sztuki
jajko 2 sztuki
oliwa
czarne oliwki
natka pietruszki
ser feta
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka po góralsku

Jajka ugotować na twardo. Ogórki i pomidory pokroić dość grubo. Sałatkę zieloną umyć i porwać. Kapustę pekińską umyć i pokroić drobno. Sałatę i kapustę przełożyć do miski i powrzucać na nią pokrojone ogórki i pomidory. Posolić i popieprzyć do smaku. Następnie jajka pokroić w ćwiartki, ułożyć na sałatce. Dodać pokrojony ser feta oraz posypać oliwkami. Na sam koniec posypać pociętą drobniutko natką pietruszki. Zalać to wszystko oliwą z oliwek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 14.03.2012 14:22
mniam :)
Juleczka20 07.02.2012 10:56
pyszna
angelika14 03.12.2011 15:30
rewelacyjny przepis
tomek18 09.11.2011 07:58
super
anja3107 26.09.2011 11:46
jadłam - rewelacyjna jest
Wacław 25.09.2011 10:05
rewelacja
mala2021 22.09.2011 11:12
smaczna
Ewelina38 21.09.2011 13:14
uwielbiam takie sałatki ... pychaaa
Kate131 20.09.2011 08:09
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak