Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flądra smażona - marynowana w zalewie octowej

2.0
(1)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flądra 1 kilogram
olej do smażenia
ocet 10 % 1 szklanka
mąka 100 gramów
cebula biała 1 duża sztuka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
cukier do smaku
woda 3 szklanki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Flądra smażona - marynowana w zalewie octowej

Przygotowujemy zalewę. Cebulę kroimy w pióra. Do garnka wlewamy wodę i ocet w proporcji 1 szklanka octu: 3 szklanek wody, dodajemy pokrojoną cebulę, cukier, sól i pieprz kolorowy. Zagotowujemy i odstawiamy.

Flądry posypujemy do smaku przyprawą do ryb. Następnie panierujemy w mące i obsmażamy na patelni z obu stron na złoty kolor. 

Upieczone ryby przekładamy do miski, zalewamy przygotowaną wcześniej zalewą i odstawiamy na 2 dni do lodówki. 

W ten sposób możemy przyrządzić również inne gatunki ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak