Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona zupa z czosnkiem i cukinią

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2-3 szt
cukinia 2 szt
czosnek 2 główki
oliwa kilka łyżek
cebula 1 szt
kostki rosołowe 2-3 szt
śmietana kilka łyżek
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona zupa z czosnkiem i cukinią

Czosnek kroimy w plasterki ( 2 ząbki zostawiamy całe), cebulę siekamy, a cukinię kroimy w półplasterki ( kilka plastrów zostawiamy). Ziemniaki kroimy w kosteczkę.
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy warzywa- podsmażamy- zalewamy wodą ( 1-1,5 l) i wrzucamy kostki rosołowe- gotujemy 15 minut.
Miksujemy i mieszamy ze śmietaną- przyprawiamy.
Zostawione ząbki czosnku przepuszczamy przez praskę i wrzucamy na rozgrzaną na patelni odrobinę oliwy- podsmażamy- dodajemy także pokrojoną w paski pozostawioną wcześniej cukinię.
Zupę podajemy z podsmażoną cukinią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 07.09.2012 13:12
pyszna :-)
treonina 29.05.2012 18:06
ciekawie to wygląda! spróbuję, dzięki za przepis
zuzanna_z 23.04.2012 12:16
coś innego
jeta72 04.03.2012 18:02
jeszcze takiej nie jadłam
Justyna37 13.02.2012 11:09
Fajny przepis
kuklik 25.09.2011 06:53
piękny kolor a i smak ciekawy
Ewa111 22.09.2011 21:40
ja też poproszę
Natalia40 20.09.2011 15:35
wow
Natalia/tubisiek 19.09.2011 16:40
z chęcią bym ją zjadła ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak