Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron KOLOROWO- TUŃCZYKOWO

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron rurki 25 dag
masło kilka łyżek
por 1/2 szt
papryka 1 szt
cukinia 1/2 szt
czosnek 2 ząbki
szczypiorek 1/2 pęczka
pieprz
śmietana 18 proc 3-4 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron KOLOROWO- TUŃCZYKOWO

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
W tym czasie na rozgrzane masło wrzucamy posiekany czosnek i lekko zarumieniamy, a następnie pokrojone warzywa- smażymy kilka minut- przyprawiamy Kucharkiem.
Do warzyw dodajemy odsączonego tuńczyka, odcedzony makaron i posiekany szczypiorek- przyprawiamy do smaku.
Dodajemy też śmietanę i energicznie wszystko mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 02.07.2013 14:29
świetne danie :)
ankaryba 24.08.2012 10:36
super!!!
olkaaa 04.05.2012 07:38
super
Nalesnik 18.04.2012 20:54
bardzo apetyczne
Izabela/bella81 13.12.2011 20:14
ciekawe
mala2021 01.12.2011 11:42
super
Angelika10 10.11.2011 00:46
wygląda wyśmienicie ;0
BernadettaP 12.10.2011 09:24
smakowity !
m1monika 24.09.2011 19:21
super
Natalia40 20.09.2011 15:36
extra
Renia1 19.09.2011 16:03
wygląda pysznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak