Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podchmielony dżem z pigwy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 1 kg
woda 300 ml
cukier 70 dag
cytryna 1 szt
brandy 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Podchmielony dżem z pigwy

Owoce opłukać , wytrzeć, obrać i wyciąć zdrewniałe części.Usunąć pestki.Pokroić na nieduże kawałki w dużej ilośći wody z sokiem z cytryny.Z wody i cukru ugotować syrop.Wrzucić pigwę.Dodać startą skórkę cytryny..Zmiksować.Dodać alkohol.Napełnić gorącą masą słoiki.Zakręcić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 26.09.2012 16:19
nie próbowałam z alkoholem
agata1722
agata1722 27.09.2011 10:39
smaczniutki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak