Sposób przygotowania

Białka ubijamy na pianę, pod koniec dodajemy cukier i nadal powoli miksujemy wrzucając kolejno żółtka. Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Przygotowane ciasto wylewamy na dużą tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 30 minut.
Wyjmujemy i z jeszcze ciepłego zdejmujemy papier do pieczenia.
Maliny wraz z cukrem rozdrabniamy blenderem na gładki sos.
3 łyżki sosu malinowego rozprowadzamy na ciepłym jeszcze biszkopcie

Śmietankę ubić, pod koniec dodać Ksylitol i powoli miksując dodawać serek waniliowy.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, lekko przestudzić i bardzo powoli miksując dodać do masy serowej.
Masę serową wylać na biszkopt nasączony sosem malinowym.
Na masę serową wysypać umyte i osuszone borówki i lekko je docisnąć.

Śmietanką ubić na sztywno, dodać pozostałą część sosu malinowego i dokładnie wymieszać.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, lekko przestudzić i dodać do masy. Masę malinową wylewamy na warstwę borówek i dokładnie wyrównujemy.


Na dekoracje tortu bierzemy dodatkowo kremówkę - około 200 g i ubijamy z łyżeczką cukru. Tort dekorujemy śmietana i świezymi owocami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !