Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w dużą kostkę. Pomidory umyć, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Szparagi umyć, obrać i ugotować w osolonej wodzie ok 10-12 minut. Ostudzić, osączyć i pokroić w ok 1,5 cm kawałki. Szczypiorek i sałatę umyć i osuszyć. Szczypiorek drobno pokroić. Sałatę porwać na małe kawałki. Sałatę wyłożyć na spód talerza. Następnie nakładać przygotowane składniki. Całość można oprószyć pieprzem. Majonez połączyć z jogurtem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę polać przygotowanym sosem tuż przed podaniem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    sylwia_sl

    smaczna i kolorowa sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !