Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z bakłażana i pieczonej papryki z cypryjskim serem haloumi, rozmarynem i pikantną oliwą

5.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 2 pokrojone wzdłuż plastry
Holoumi ser cypryjski 400 g
rozmaryn 1 mała łyżeczka
oliwa 2 łyżki
masło 1 łyżka lub więcej
humus 100 g
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 łyżeczka
papryka zielona 1 upieczona sztuka
papryka żółta 1 upieczona sztuka
papryka czerwona 1 upieczona sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z bakłażana i pieczonej papryki z cypryjskim serem haloumi, rozmarynem i pikantną oliwą

Plastry bakłażana namoczyć w osolonej wodzie, a następnie odsączyć i delikatnie zgrillować. Grillowane plastry bakłażana ułożyć na posmarowanej masłem folii aluminiowej tak, aby lekko na siebie zachodziły. Na środku bakłażana ułożyć pasami paprykę, a w poprzek paski sera Haloumi. Ser polać pikantną oliwą i natrzeć rozmarynem. Zawinąć tworząc roladę i ścisnąć folią, dobrze skręcając boki. Piec ok. 30 minut w temperaturze 120ºC. Tak przygotowane roladki podawać z humusem i grubo mielonym czarnym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 13.05.2016 23:07
coś fantastycznego!
Klausia 22.09.2015 13:24
ciekawe to :)
msmariusz 20.04.2015 11:48
z rozmarynem ciekawie i smacznie się komponuje
dieta forum 19.06.2013 18:40
już zapisałam sobie przepis żeby zrobić :) dietetyczne, i te warzywa, cały bukiet :) jednym słowem - lato w kuchni
Anna133 21.12.2012 18:19
pięknie wygląda :)
Anna133 21.12.2012 18:19
pięknie wygląda :)
AgentAnulka 25.07.2012 19:06
muszę kiedyś wypróbować, chociaż to byłaby nowość w mojej kuchni
Iiiiii 16.04.2012 17:57
pyszne
Adamorek 05.03.2012 23:18
super wyglądają
usmiech 03.03.2012 22:59
dobre
Mariola10 02.03.2012 15:12
wygląda jak sushi :)
agnieszkalider 25.02.2012 21:49
pychotka
agnieszkalider 20.02.2012 21:59
Potrawa prezentuje się wyśmienicie!
Madziela 15.02.2012 13:03
niezly hicior
agata1722
agata1722 03.10.2011 12:01
dobre
Ewelina28 17.09.2011 20:56
wyglada smacznie i kolorowo
leonkot 07.09.2011 20:43
suoer
dianix 01.09.2011 22:08
smacznie wyglada
aneczka 26.07.2011 19:52
ładne kolorki :) ale bakłażanów nie lubię
kochanyptysiu 08.07.2011 22:33
SWIETNE
Ewelina32 06.07.2011 18:28
wyglądaja smakowicie
Anita21 23.06.2011 20:20
bardzo apetyczne
evita0007 02.04.2011 22:59
Ale pychaaaa :)
Izabela/bella81 22.03.2011 08:46
piękne:)
wiktor188 21.03.2011 21:36
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak