Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w pierzynce jogurtowej z koperkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 1 sztuka
koperek 2 łyzki
sól do smaku
ser żółty 7 dag
łosoś filet 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w pierzynce jogurtowej z koperkiem

Filet łososia należy osolić i smażyć krótko (po 3-4 minuty) z każdej strony. Ser żółty zetrzeć na tartce. Jogurt naturalny przełożyć do miski, dodać sarty ser żółty, posiekany koperek a następnie osolić. Podgrzać na parze, pilnując, aby jogurt się nie zważył.

Gotową rybę oblać gorącym sosem. Podawać z pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak