Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielki naleśnik z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 3/4 szklanki
kefir 2 łyżki
mąka 0,5 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
cukier waniliowy 16 gramów
jabłka 2 sztuki
jajko 1 sztuka
olej
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Wielki naleśnik z jabłkami

Z mleka, kefiru, jajka i mąki z sodą zarobić gęste ciasto. Posolić. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej i wylać 3/4 ciasta. Opiec jedną stronę i przewrócić. Na opieczonej stronie ułożyć przygotowane jabłka i posypać cukrem waniliowym. Wylać resztę ciasta i wyrównać. Opiec ponownie stronę z jabłkami. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena67 19.09.2011 11:34
faktycznie wielki ten naleśnik, ładnie upieczony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak