Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wiejski sos z pieczonego czosnku i maślanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 1 szt
skórka otarta z cytryny 2 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
sól 1/2 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/5 łyżeczka
maślanka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: wiejski sos z pieczonego czosnku i maślanki

rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni.zawinąc główkę czosnku w folię aluminiową i piec 40 minut az zrobi się miękka.
odkroic czubek główki i wyciasnąc z niej miąższ do miski.
dodac skórke i sok z cytryny,oliwę,sól i pieprz.utrzec na gładko,dodac maslankę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 20.09.2011 08:29
pyszny swojski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak