Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczano - twarogowe z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 50 dag
jajko 2 szt
cukier 2 łyzki
rodzynki 10 dag
rum 2 łyżki
olej do smażenia
twaróg 20 (pełnotłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczano - twarogowe z rodzynkami

Umyć , obrać i ugotować ziemniaki.Odlać i odparować.Przepuścić przez praskę.
Dodać twaróg, jajka, cukier oraz sparzone rodzynki.Skropić całość rumem i wymieszać.
Z masy formować duże placki.Smażyć z obu stron na złoto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak