Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żagielki na kolację

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 sztuk
pieczarki 10 sztuk
masło 2 łyżki
cebula 1/2 sztuki
majonez 1-2 łyżki
żółty ser kilka plastrów
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żagielki na kolację

Pieczarki umyć, drobno pokroić i przesmażyć na maśle. Dodać drobno posiekaną cebulę. Posolić i odstawić do wystygnięcia. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i przekroić na połowy. Wyjąć żółtka, rozkruszyć i dodać do pieczarek. Wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Można dodać majonez. Przygotowanym farszem napełniać połówki jajek. Plastry sera pokroić na mniejsze kawałki i nadziewać na wykałaczki tworząc żagielki. Żagielki wbijać w napełnione farszem jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak