Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
szczypiorek 1/2 pęczka
pieczarki 6-10 sztuk
masło 2 łyżki
majonez wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z pieczarkami

Pieczarki umyć jeśli trzeba obrać, pokroić małe na ćwiartki a większe w ósemki. Na patelni rozgrzać masło przesmażyć przygotowane pieczarki, oprószyć solą i pieprzem. Przestudzić. Jajka ugotować na twardo obrać, przekroić na połowy. Wyjąć żółtko rozdrobnić widelcem. Szczypiorek umyć osączyć i drobno pokroić. Pieczarki, żółtka i szczypiorek połączyć. Dodać trochę majonezu, doprawić do smaku i wymieszać. Przygotowanym farszem napełniać połówki jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 14.04.2017 17:33
smaczna przekąska
Joanna108
Joanna108 21.01.2012 20:13
ślicznie się prezentują
suzana 19.09.2011 11:13
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak