Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska z mielonego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
mleko 4-5 łyżek
jajko 1 sztuka
cebula 1/4 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
żółty ser wg potrzeby
pomidor wg potrzeby
jajko wg potrzeby

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska z mielonego

Do mięsa dodać bułę tartą, obraną i drobno pokrojoną cebulę i mleko. Wbić jajko przyprawić do smaku. Zarobić masę mięsną i formować kotlety. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano. Potrzebną ilość jajek ugotować, wystudzić i pokroić na plastry. Pomidory umyć i też pokroić na plastry razem ze serem. Ilość jajek sera i pomidorów zależy od ilości upieczonych kotletów. Każdy kotlet przekroić na połowę. Na spodniej części ułożyć po plastrze sera, pomidora i jajka. Przykryć drugą połową kotleta. Jajko można oprószyć solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kopiko1983 30.09.2011 06:31
ŚLicznie podane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak