Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Najprostsze bezy

2.0
(0)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 2 sztuki
cukier 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Najprostsze bezy

Białka ubijamy z cukrem na sztywno. Przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. 

Tak przygotowane bezy pieczemy w 150 stopniach przez około 50 minut. Bezy zostawiamy do wyschnięcia w piekarniku. 

Aby uzyskać np. różowe bezy, wystarczy do ubitej piany dodać kroplę np. syropu malinowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak