Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt idealny:)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
mąka 6 łyżka
cukier 6 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt idealny:)

przepis baardzo prosty,a biszkopt zawsze jest idealny:)
ile dodamy jajek tyle łyżek mąki i cukru i to caly przepis:)
białka ubijamy z cukrem na sztywno, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i żółtka.białka ubijamy mikserem,ale dodajac make i zoltka poprostu mieszamy, nie miksujemy zeby piana z bialek nie opadla.
pieczemy okolo 45 minut w 170-180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak