Sposób przygotowania

Kurczaka nacieram (na zewnątrz i w środku) przyprawami i wstawiam na noc do lodówki. Następnego dnia smaruję olejem naczynie żaroodporne i lekko skrapiam kurczaka. Wstawiam do nagrzanego piekarnika na 1,5 lub 2 godziny (zależy od wielkości kurczaka). W czasie pieczenia podlewam piwem. Nakłuwam też go lekko nożem, by puścił sok. Naczynia nie przykrywam.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    annao

    baardzo lubię:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    owocówka

    pyszny
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Rzeczywiście kurcze pieczone... I to w jakim apetycznym wydaniu!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo apetycznie upieczony kurczak.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To by mi smakowało :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    kurcze pieczone jakie,jakie pyszne jedzonko!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    ależ apetyczny ten kurczaczek, to piwko pewnie wzbogaciło jego smak
  • 2
    original
    Opublikowano

    edi

    kurczaka uwielbiam w każdym wydaniu;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !