Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krucha tarta z malinową pianką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 12,5 dkg
cukier drobny 15 dkg
żółtko jajek 2 szt
sól do smaku
mąka pszenna 25 dkg
śmietana 2 łyżki
galaretka malinowa 1 szt
maliny świeże 10 dkg
śmietanka 22% 250 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Krucha tarta z malinową pianką

1.Mąkę posiekaj z masłem i 10 dkg cukru. Kiedy powstaną grudki, dodaj żółtka i śmietanę oraz sól. Zagnieć ciasto. wylep nim spód i brzegi formy do tart. Wstaw na 20 min do lodówki. 2.Maliny utrzyj z resztą cukru, przetrzyj przez sito. Żelatynę i galaretkę rozpuść w 1 szklance gorącej wody. Schłódź. 3.Na spodzie ciasta ułóż krążek pergaminu, posyp suszonym grochem. Piecz ok 30 min w temp 190st C. Ostudź,usuń groch.Ubij śmietankę, wymieszaj z malinami i galaretką. Tężejącą masę ułóż na placek. Schłódź. Środek tarty przed napełnieniem pianką możesz posmarować czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annao 19.09.2011 09:00
na pewno pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak