Sposób przygotowania

1.Mąkę posiekaj z masłem i 10 dkg cukru. Kiedy powstaną grudki, dodaj żółtka i śmietanę oraz sól. Zagnieć ciasto. wylep nim spód i brzegi formy do tart. Wstaw na 20 min do lodówki. 2.Maliny utrzyj z resztą cukru, przetrzyj przez sito. Żelatynę i galaretkę rozpuść w 1 szklance gorącej wody. Schłódź. 3.Na spodzie ciasta ułóż krążek pergaminu, posyp suszonym grochem. Piecz ok 30 min w temp 190st C. Ostudź,usuń groch.Ubij śmietankę, wymieszaj z malinami i galaretką. Tężejącą masę ułóż na placek. Schłódź. Środek tarty przed napełnieniem pianką możesz posmarować czekoladą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    annao

    na pewno pyszne:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !