Sposób przygotowania

Drożdże rozrabiamy w ciepłym mleku z dodatkiem cukru i odstawiamy na ok. 10 min. Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy masło i rozrobione drożdże. Wszystko dokładnie wyrabiamy. Gotowe ciasto wkładamy do woreczka foliowego i zanurzamy w wiaderku z zimną wodą. Kiedy ciasto wypłynie na powierzchnię wyjmujemy je z wody i folii, rozwałkowujemy i kroimy w trójkąty lub kwadraty. Na każdym kawałku układamy porcje odsączonych wiśni i formujemy rogaliki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C na złoty kolor. Po wystygnięciu możemy polukrować.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    patusia

    Pychotka :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Ale fajne, wyglądają jak babcine ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    annao

    bardzo fajny przepis:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    kuszące :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    polecam są pyszne robię podobne tylko jeszcze do ciasta dodaję odrobinę cukru do smaku:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    wyglądają wspaniale i bardzo smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    wyglądają pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super ladnie wygladaja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !