Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe kopytka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,2 kg
mąka pszenna 1,75 szklanki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
jajko 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe kopytka

Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości. Kilogram ugotowanych ziemniaków przeciskamy przez praskę lub mielimy w maszynce.Do wystudzonej masy ziemniaczanej dodajemy maki i wbijamy jajko. Ciasto dokładnie wyrabiamy, formujemy wałeczki i kroimy ukośnie na ok. 1 cm kluseczki. Wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy do wypłynięcia. Kopytka możemy podawać od razu po ugotowaniu lub podsmażyć na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 12.04.2012 20:27
dawno nie jadłem
matriasik 18.09.2011 23:59
Uwielbiam kopytka
matriasik 18.09.2011 23:59
Uwielbiam kopytka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak