Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zakaska z dorsza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 20 g
olej 4 lyz
sok z cytryny 1/2 szkl
mąka krupczatka 4 lyz
pieczareki całe 30 g
natka pietruszki 1 pek
filet z dorsza 6 platow
cytryna 10 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: zakaska z dorsza

filety skrop sokiem, smaz na Oliwie boczek, wyjmij, wloz do rondla, filety panieruj w mace z przyprawami, smaz na oliwie, wyloz na blaszke, przykryj, trzymaj w cieple, na pozostałej oiwie smażymy grzyby, Az puszcza sok, a talerzykach ukladmy rybe, obtaczamy wukol pieczarki i skwarki z boczku, ozdabiamy plastrami cytryny i gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak