Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenny sos do kanapek i wędlin

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 1 szt
olej 2 szklanki
musztarda 1 łyżeczka
śmietana 12% 1 op. małe
sól do smaku
pieprz do smaku
rzodkiewki 7 szt
ogórek świeży 1 szt
dymka ze szczypiorkiem 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenny sos do kanapek i wędlin

Żółtko miksujemy z musztardą. Nie przerywając miksowania cienkim strumieniem wlewamy olej i ucieramy do białości. Następnie dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku. Dokładnie mieszamy. Ogórka i rzodkiewki obieramy i bardzo drobno kroimy - możemy także zetrzeć na tarce. Dymkę oczyszczamy i drobno siekamy.Wszystkie pokrojone składniki dodajemy do sosu żółtkowo-jogurtowego i mieszamy. Sos chłodzimy w lodówce przez ok. godzinę. Podajemy do jajek, wędlin i kanapek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 04.11.2013 08:49
fajny pomysł
RenataZ-et 27.12.2011 23:27
super do pieczywa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak