Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z sandacza po admiralsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sandacz 1,5 kg
mąka 30 g
masło 30 g
cebula 1 szt
białe wino
żółty ser starty kilka łyżek
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z sandacza po admiralsku

RYBĘ OCZYŚCIĆ I POKROIĆ NA KAWAŁKI,POPRÓSZYĆ PIEPRZEM I WŁOŻYĆ DO NATŁUSZCZONEJ BRYTFANKI Z POSIEKANĄ CEBULĄ,ZALAĆ WINEM ,ABY PRZYKRYĆ RYBĘ,PIEC OKOŁO 6 MIN,PO WYJĘCIU Z PIEKARNIKA RYBĘ PRZEŁOŻYĆ DO NACZYNIA ŻAROODPORNEGO,Z POZOSTAŁEGO W BRYTFANCE PŁYNU ZROBIĆ SOS,ZAGĘSZCZAJĄC GO MĄKĄ I DODAJĄC MASŁO,SZCZYPTĘ PIEPRZU ,POLAĆ RYBĘ SOSEM,POPRÓSZYĆ ŻÓŁTYM SEREM I PIEC W PIEKARNIKU DO MIĘKKOŚCI.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak