Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki z wątróbką drobiową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 0,5 kg
wątróbki drobiowe 20 dag
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sos sojowy 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki z wątróbką drobiową

Wątróbki drobiowe opłukujemy, osuszamy i smażymy na oleju.Mięso mielone mieszamy z jajkami, bułką tartą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sosem sojowym i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Przestygnięte wątróbki kroimy na kawałki. Z mięsa mielonego wyrabiamy placuszki, na których układamy porcje wątróbek i formujemy nieduże klopsiki. Każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoto na rozgrzanym oleju. Zamiast smażonych wątróbek możemy dodać gotowane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 29.08.2013 09:17
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak