Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło martini

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 8 łyżek
oliwki 12 szt
gin 3 łyżki
skórka z tartej cytryny 1/2 łyżeczki
wytrawny wermut 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Masło martini

W małym rondelku zagotować gin z wermutem i odparować do uzyskania objętości jednej łyżki,odstawić i schłodzić ,oliwki drobno posiekać,w miseczce rozetrzeć masło,dodać gin z wermutem,oliwki,skórkę cytrynową i pieprz,dokładnie wymieszać,masło uformować w rulonik,zawinąć w folię aluminiową,wstawić do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak