Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

andruty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
cukier 20 dag
jajko 2 szt.
mleko 1 l
stopione masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: andruty

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, następnie nalewać ciasto do specjalnej formy do pieczenia andrutów.Formę trzeba za każdym razem smarować masłem. Piec najlepiej w otwartym piekarniku. Upieczone andruty zwijać na okrągłym drewnianym wałku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 18.09.2011 22:20
Małgorzata Greszta, Twoje komentarze są żenujące! Taki świetny przepis, a nie byłaś miła zobaczyć,że zdjęcie nie jest do niego.Z poprzednich zdarzeń i tego wyciągam wniosek,że klepiesz komentarze dla punktów, w ogóle nie patrząc na przepis.
Henryka2 18.09.2011 22:20
Małgorzata Greszta, Twoje komentarze są żenujące! Taki świetny przepis, a nie byłaś miła zobaczyć,że zdjęcie nie jest do niego.Z poprzednich zdarzeń i tego wyciągam wniosek,że klepiesz komentarze dla punktów, w ogóle nie patrząc na przepis.
Małgorzata113 18.09.2011 19:19
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak