Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażane racuchy z sera

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 40 dag
jaja 4
masło 2 dag
mąka do posypania
mąka ziemniaczana 2 dag
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażane racuchy z sera

Twaróg przepuścić przez maszynkę. Masło utrzeć z żółtkami, włożyć twaróg i utrzeć na gładką masę. Ubić pianę, kłaść partiami na masę twarogową, posypać mąką ziemniaczaną, lekko wymieszać. Formować w mące nieduże, dosyć grybe kotleciki, smażyć z 2 stron na tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 01.10.2011 11:01
nie robiłam , trzeba spróbować
kriso 23.09.2011 12:25
fajny przepis
ana00 18.09.2011 17:29
podawać ze śmietaną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak