Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galantyna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 400 g
jaja 3 szt
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: galantyna

fileta drobiowego zmielić przyprawić dodać 2 jaja wymieszać masę, 1 jajko ugotować na twardo, obrać ze skorupy następnie pokroić w kostkę i połączyć z masą, wymieszać, masę układać na folii spożywczej i zawinąć rulon następnie w zawinąć folię alu, gotować na wolnym ogniu w bulionie warzywnym ok 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 18.09.2011 20:19
smaczna
aguus 18.09.2011 17:49
Prezentuje się rewelacyjnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak