Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie kaszubskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory krojone z puszki 1 puszka
cebula biała 2
koncentrat pomidorowy 1
śliwka suszona 1 opakowanie
olej lniany
grzyby suszone 20 dkg
matijasy 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie kaszubskie

Matjasy moczymy 1 h w mleku,odsączamy,grzyby moczymy całą noc
Sledzie kroimy w paseczki,nastepnie grzyby.Na patelni rozgrzewamy olej lniany dodajemy grzyby,cebule,sliwke suszoną oraz pomidory-przesmażamy. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy oraz matjasy,smażymy jeszcze chwile
Przekładamy do slojów,najlepsze są po trzech dniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marenka 23.10.2010 10:43
Uwielbiam śledzie. Pycha
iwona332 22.09.2010 22:33
super
cukiereczek 20.09.2010 10:04
Takie jak lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak