Sposób przygotowania

Do miski wlać białka z jajek, dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę dodając stopniowo po 1 łyżce cukru. Następnie dodawać po 1 żółtku ciągle ubijając. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do przygotowanej brytfanny i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 st około 15 minut. Galaretkę rozpuścić w 1 szkl wrzącej wody, przestudzić. Ser twarogowy z cukrem pudrem dokładnie zmiksować. Wlać śmietanę, przestudzona galaretkę, dodać skórkę pomarańczową i jeszcze chwilę miksować. Wystudzone ciasto przekroić na 2 blaty, wyłożyć masę serową i przykryć drugim blatem. Wierzch ciasta oblać polewą czekoladową. Odłożyć do lodówki na 1 godzinę.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !