Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z wątróbek drobiowych

4.0
(28)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbki drobiowe 1 kg
marchew gotowana 4 szt
cebula 1 duża
masło 1/3 kostki
mleko 2 szklanki
majonez 2 łyżki
masło do smażenia
sól
pieprz
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z wątróbek drobiowych

Wątróbkę oczyścić z błon i żyłek, umyć, zamoczyć w mleku na ok. 10 min. i następnie osuszyć. Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na maśle, następnie dodać osuszoną wątróbkę. Smażyć ok. 5 min. z obu stron,na koniec przyprawić solą i pieprzem, odstawić do ostygnięcia. Przy pomocy maszynki do mielenia lub robota kuchennego zmiksować wątróbkę oraz gotowaną marchewkę. Do masy dodać masło, majeranek i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na sam koniec dodać majonez, dokładnie wymieszać. Przechowywać w lodówce pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 05.10.2016 09:20
smaczny pasztet
goofy9 25.03.2013 13:01
fajny przepis, idealny do smarowania
Magda60 25.12.2012 22:20
super
Renata22 16.07.2012 00:31
wypróbowałam przepis - niebo w gebie! polecam
cukiereczek 23.01.2012 08:11
smakowite
1j1o1l1a1 20.11.2011 21:19
smakowicie się zapowiada
1j1o1l1a1 20.11.2011 21:19
smakowicie się zapowiada
1j1o1l1a1 20.11.2011 21:19
smakowicie się zapowiada
malaczarna23 17.11.2011 09:57
super
bietka 16.11.2011 09:41
mniam
ziutula
ziutula 11.10.2011 19:37
ciekawa wersja pasztetu...
Iwusia 23.09.2011 21:09
musi być pyszny :)
Agnieszka_B 19.09.2011 11:28
Pasztetu z samych wątróbek nigdy nie robiłam. Coś nowego, a więc do wypróbowania:)
gosia47-47 18.09.2011 19:31
oj pycha, zjadłabym :D
Gosia40 18.09.2011 18:05
Oj zjadłabym takiego paszteciku!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak