Sposób przygotowania

Wątróbkę oczyścić z błon i żyłek, umyć, zamoczyć w mleku na ok. 10 min. i następnie osuszyć. Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na maśle, następnie dodać osuszoną wątróbkę. Smażyć ok. 5 min. z obu stron,na koniec przyprawić solą i pieprzem, odstawić do ostygnięcia. Przy pomocy maszynki do mielenia lub robota kuchennego zmiksować wątróbkę oraz gotowaną marchewkę. Do masy dodać masło, majeranek i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na sam koniec dodać majonez, dokładnie wymieszać. Przechowywać w lodówce pod przykryciem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Oj zjadłabym takiego paszteciku!
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    oj pycha, zjadłabym :D
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pasztetu z samych wątróbek nigdy nie robiłam. Coś nowego, a więc do wypróbowania:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    musi być pyszny :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawa wersja pasztetu...
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowicie się zapowiada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowicie się zapowiada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowicie się zapowiada
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    wypróbowałam przepis - niebo w gebie! polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    fajny przepis, idealny do smarowania
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczny pasztet

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !