Sposób przygotowania

Bagietkę kroimy w kostkę i rumienimy na patelni na niewielkiej ilości oliwy. Bułkę zdejmujemy z patelni, patelnię przecieramy ręcznikiem kuchennym, tak by nie pozostały okruszki. Na patelnię wkładamy pokrojony w kostkę boczek, smażymy niezbyt mocno ale tak długo, by wytopił się tłuszcz.Paprykę i cebulę oczyszczamy, kroimy w kostkę. Na patelnię do boczku dolewamy resztę oliwy, wrzucamy pokrojone warzywa i dusimy pod przykryciem podlewając co pewien czas niewielkimi porcjami wina. Gdy papryka i cebula są już miękkie wbijamy jajka, posypujemy bazylią, doprawiamy solą i pieprzem. Patelnię przykrywamy, by jajka się ścięły. przed podaniem posypujemy grzankami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !