Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozmrozić, pokroić w kwadraty. Orzechy drobno posiekać, dodać do konfitur i wymieszać. Na każdy kwadrat z ciasta położyć łyżeczkę konfitur z orzechami, złożyć na pół i skleić brzegi. Następnie ułożyć ciasteczka na blaszce posmarowanej masłem. Po wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem. Piec w temp 200 stopni około 20-25 minut.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    szybkie i pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniaam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    umm... lubię takie ciasteczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !