Sposób przygotowania

Żeberka opłukujemy, dzielimy na kawałki z jedną kostką każdy, przekładamy do garnka i zalewamy wodą tak aby były całkowicie pod wodą. Gotujemy ok. 30 min. Kapustę szatkujemy, solimy, ugniatamy dłońmi i odstawiamy na ok. 15 min. następnie kapustę dodajemy do podgotowanych żeberek. Dodajemy także powidła i gotujemy jeszcze 15 min. bez przykrycia. Do bigosu dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką i sokiem z cytryny. Gotujemy jeszcze ok. 30 min. Możemy także żeberka dodać w większych kawałkach a po ugotowaniu wyjąć, usunąć kostki, mięso pokroić na kawałki i ponownie dodać do bigosu.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !