Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć wrzątkiem a następnie zahartować bardzo zimna wodą.Usunąć skórkę,wkładać partiami do dzbanka w blenderze,zmiksować i przełożyć do dużego garnka.Garnek postawić na gazie ,dodać przyprawy i doprowadzić do wrzenia.Sos przekładać do słoików,zakręcić,odwrócić do góry dnem i przykryć kocem.
Taki sos zimą wykorzystuję do makaronu,lazania,sosów do gołąbków lub pulpetów.
Smacznego!

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    jakoś nigdy nie robiłam sosu na zimę... a to tak wygodnie potem zimą mieć gotowca
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    też mi się spodobał ten przepis:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajnie jest mieć takie zapasy na zimę.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ja chyba idę zawsze na łatwiznę jakoś nigdy nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    stan posiadania 0 :(
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Fajna sesja zdjęciowa.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    zimą jak znalazł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    smaczny :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno pyszny !
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    idealny na zimę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smaczny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    domowe przetwory sa najlepsze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !