Sposób przygotowania

najlepiej jeśli galaretki mają różne kolory (żółta, czerwona, zielona)
2 z galaretek rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody (każdą w osobnej szklance, 3 galaretkę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
w dwóch osobnych miskach spieniamy po 200 ml mleka skondensowanego i dodajemy tężejące galaretki.
na blasze rozkładamy warstwę krakersów (mogą być herbatniki) i wylewamy pierwszą masę, następnie kolejna warstwa krakersów i druga masa.
kiedy masy zaczynają tężeć wylewamy tężejącą galaretkę, ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    Fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marcinek

    Fajne
  • 1
    dr
    Opublikowano

    agataw1990

    ciekawe:)
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Bardzo fajne ciasto,moja tesciowa robi identyczne i zawsze jest rewelacyjne,a ja sie przekonałam do tego że też potrafie zrobic ciasto!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !