Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone z pieczaskami i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
pieczarki 8 sztuk
ser żółty 100 g
jajko 1-2 sztuki
cebula biała 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
mleko 1-2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 150 g
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
bułka czerstwa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: mielone z pieczaskami i serem

Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i dusimy na maśle, od razu solimy, żeby puściły sok, następnie zostawiamy do wystygnięcia.

Bułkę moczymy w mieszance mleka i wody, następnie odciskamy.

Ser ścieramy na grubych oczkach tarki.

Mięso mielone, odciśniętą bułkę, zimne pieczarki, ser, jajka, przyprawy mieszamy w sporej misce, jeśli masa jest za rzadka dodajemy bułkę tartą, tyle aby nabrało takiej konsystencji żeby kotlety się nie rozpadały.

Uformowane kotlety panierujemy w bułce tartej i smażymy na gorącym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 10.06.2012 14:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak