Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgierska zupa śliwkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki węgierki 1/2 kg
śmietana 30% pół szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier pół szklanki
Goździki całe Prymat
Cynamon mielony Prymat 11/2a łyżeczki
gałka muszkatałowa

Przepis i sposób przygotowania na: Węgierska zupa śliwkowa

Śliwki płuczemy, drylujemy, kroimy na połówki i zalewamy litrem gorącej wody. Gotujemy z przyprawami ( cynamon, kilka goździków i szczypta gałki muszkatołowej) przez około 15 minut.
wyjmujemy goździki i miksujemy zupę, dodajemy pół szklanki cukru i łyżkę męki ziemniaczanej. Zagotowujemy, dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy.
Można podawać z drobnym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 18.09.2011 14:34
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak