Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka zupa pieczarkowa z kaszą gryczaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 25 dag
kasza gryczana 10 dag
kostka grzybowa 3
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka zupa pieczarkowa z kaszą gryczaną

Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. kostki grzybowe rozpuszczamy w 1,5 l wrzącej wody, dodajemy dwie łyżki przyprawy Kucharek. Wrzucamy pieczarki i kaszę do wywaru. Gotujemy do momentu gdy pieczarki i kasza będą miękkie.
Przyprawiamy pieprzem ziołowym, szczyptą papryki oraz sola czosnkową do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak