Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowa karkówka.

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 80 dag
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1,5 łyżki
miód 4 łyzki
masło 4 łyżki
por (biała część) 2 szt
morele w puszce 1 op
bulion 1/2 szkl
olej 4-5 łyżek
pieprz do smaku
sól do smaku
mąka 1 łyżka
goździki mielone do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowa karkówka.

Karkówkę podzielić na 4 grube kotlety,natrzeć solą peklową i odstawić na 24 godziny.Następnie mięso opłukać i posypać pieprzem.Morele osączyć z zalewy,pokroić na mniejsze części,pory pokroić w talarki i zeszklić na maśle,wlać bulion i 50 ml zalewy z moreli - udusić do miękkości.Sos zagęścić mąką,doprawić solą,pieprzem i mielonymi gożdżikami.dodać morele i podgrzać.Kotlety posmarować z obu stron miodem i smażyć na oleju z obu stron po 4 minuty.Gorące kotlety podawać z sosem morelowo-porowym.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 14.01.2014 11:08
smaczne mięsko
Ada-Gaba 12.08.2013 07:23
lubię tak przygotowane mięsko
Motorek 26.09.2012 09:19
pycha
Ewa111 28.01.2012 17:01
dobry sposób na smaczn? karkówk?
barbara11561 08.10.2011 23:03
też lubię takie mięsko:)
smakowita 26.09.2011 22:04
aromatyczne smaczne mięsko
anemon 21.09.2011 08:21
Podoba mi się Twój pomysł na karkówkę.
IZABELA29 20.09.2011 08:45
chętnie wypróbuje przepis
ben-ka 18.09.2011 19:48
lubię taką i podziwiam Twoja spostrzegawczość:)dzięki Misiu.
misia53 18.09.2011 19:18
bardzo aromatyczna karkówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak