Sposób przygotowania

Karkówkę podzielić na 4 grube kotlety,natrzeć solą peklową i odstawić na 24 godziny.Następnie mięso opłukać i posypać pieprzem.Morele osączyć z zalewy,pokroić na mniejsze części,pory pokroić w talarki i zeszklić na maśle,wlać bulion i 50 ml zalewy z moreli - udusić do miękkości.Sos zagęścić mąką,doprawić solą,pieprzem i mielonymi gożdżikami.dodać morele i podgrzać.Kotlety posmarować z obu stron miodem i smażyć na oleju z obu stron po 4 minuty.Gorące kotlety podawać z sosem morelowo-porowym.
Smacznego!

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo aromatyczna karkówka
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię taką i podziwiam Twoja spostrzegawczość:)dzięki Misiu.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    chętnie wypróbuje przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Podoba mi się Twój pomysł na karkówkę.
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    aromatyczne smaczne mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    też lubię takie mięsko:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobry sposób na smaczn? karkówk?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    lubię tak przygotowane mięsko
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !