Sposób przygotowania

Wątrobę kroimy w mniejsze kawałki i dokładnie płuczemy.Osuszamy.Na głęboki talerzyk nasypujemy mąkę.Na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz.Kawałki wątroby obtaczamy w mace i układamy na patelni.Posypujemy pieprzem.Cebulkę kroimy w piórka i dodajemy do miesa.Jabłka kroimy na ćwiartki,wycinamy gniazda nasienne(skórki nie obieramy) i kroimy w kostkę.Gdy wątróka dobrze się usmaży dodajemy jabłka.Trzymamy na patelni z 10 minut.Mieszamy.Na koniec danie solimy i podajemy np. z ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczny,ciekawy pomysł !
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ekstra
  • 3
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    bardzo taką lubię:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    lubię:P
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    znakomita
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    ciekawa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    musi być dobra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    smaczna,też tak robię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    smaczna,też tak robię
  • 0
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    ciekawe połączenie smaków

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !