Sposób przygotowania

Schab umyć, osuszyć i pokroić na porcje( kotlety). Każdą z porcji rozbić tłuczkiem kuchennym, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do mięs. Pieczarki i cebulę posiekać. Cebulą zeszklić na łyżce oleju i poddusić wraz z pieczarkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na porcjach wieprzowiny układać po plasterku żółtego sera, na ser wykładać pieczarki i zawijać roladki. Spiąć je wykałaczkami. Roladki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć je na rozgrzanym na patelni oleju z każdej strony na złoto. Usmażone roladki przekładać do naczynia żaroodpornego i zapiec przez około 15 minut w temp. 200 stopni. Tak przygotowane roladki podawać z dowolną surówką i ziemniaczkami( mogą być pieczone lub gotowane na parze).

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    pyszne...doskonaly pomysl na smakowity obiad !
  • 1
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    Wygląda pysznie, aż głodna się zdrobiłam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniałe danie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Bardzo fajny schab inaczej niż zwykle :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara33

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    też takie robię, pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    super pomysł na obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    lubię takie roladki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Przepyszne roladki
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wyglądają super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Lubię takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !