Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka ze szpniakiem i fetą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

naleśniki 8-10 sztuk
masło do smażenia
szpinak mrożony 1 opakowanie
czosnek 2-3 ząbki
śmietana 1 łyżka
ser feta 0,5 opakowania
ser żółty 100 g
beszamel 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka ze szpniakiem i fetą

masło roztopić, dodać do niego nierozmrożony szpinak,
kiedy szpinak się rozmrozi, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę i ser feta, mieszamy aż do rozpuszczenia sera
powstałym farszem nadziewamy naleśniki, zwijamy tak, jak na krokiety, układamy ciasno w naczyniu zaroodpornym, zalewamy beszamelem, posypujemy serem tartym, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180stopni około 30 min

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kekerboom 06.06.2012 16:28
super
SylwiaMagdaSabin 06.04.2012 08:43
Fajna
Justyna37 04.03.2012 09:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak