Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z przepiórczymi jajkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 1/2 kg.
boczek wędzony 10 dkg.
szalotka 1 szt.
Szczypiorek cienki siekany 2 łyżki
musztarda ziarnista 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
oliwa 1 łyżka
sok z cytryny 1/2 szt.
sól
pieprz
jajka przepiórcze 12 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z przepiórczymi jajkami

ziemniaki wyszorować i ugotować w osolonej wodzie,jak przestygną to pokroić je na ćwiartki i skropić łyżką soku z cytryny,jajka ugotować obrać i przekroić na połowę,boczek pokroić na kawałki,szalotkę i czosnek posiekać,na patelni rozgrzać oliwę podsmażyć boczek,szalotkę i czosnek,jak się zrumieni wyłożyć do miski dodać pokrojone ziemniaki i jajka na wierzch posypać szczypiorem,w naczyniu wymieszać musztardę z solą,pieprzem i pozostałym sokiem z cytryny,powstałym sosem polać sałatkę i delikatnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 29.11.2011 22:05
musi być pyszna
Angelika10 23.11.2011 20:51
fajna
Monika193
Monika193 24.09.2011 22:35
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak